IT. 1


ITINERARI 1
9 de març de 2013
Per: Pep Molinos

El grup que farem l’excursió a la Morella des de Bruguers, sortim de l’AEC compartint autocar amb els companys de la secció de BTT. El dia és net, i ja creuat el Llobregat podem veure quasi bé la totalitat del nostre itinerari.
Iniciem l’excursió a l’ermita de Bruguers (240m), força tranquil·la en aquestes hores del matí. Iniciem la pujada al castell d’Eramprunyà pel costat del Viacrucis, per un feréstec cor­riol força costerut, que aviat deixa a la dreta la roca Foradada, una gran arcada natural. El corriol i les seves continues ziga-zagues ens porta a la base del castell (380m), actualment clos i en procés de restauració.
Esmorzem i ganyipem. Mentre, en Xavier ens explica el tipus de ter­reny vermellós tan característic que trepitgem i que ben aviat canviarem pel gris calcari típic de tot el massís de Garraf.
Continuem per camí més ample i ben fresat cap el coll de La Clota, important cruïlla de camins. Aquí ja podem veure el contrast de la part més boscosa del vessant nord, i el terreny més de garric del vessant sud. Creuem la pista que ve de Begues i seguim cap a l’oest. Als pocs metres deixem la pista i iniciem per l’esquerra l’ascensió al Puig de les Agulles (aquí la Maria ens fa una exhibició de pujar dreceres).
Arribem al cim del Puig de les Agulles (547 m), suau al nord i molt abrupte pel sud amb les seves esveltes agulles. La panoràmica és molt bona: Begues, el Pirineu nevat, Montserrat, Montseny, el Corredor, la costa des d’El Maresme a les terres de l’Ebre... fins i tot les illes de Balears. Tenim la sort de veure les illes des de la costa catalana, cosa ben difícil habitualment!!
Continuem baixant per l’ampla carena (SW), per terreny descobert i amb més presència de més margallons, fins el coll Sustrell (474 m), ja amb vistes sobre els terrenys de l’antic abocador de Garraf. Continuem l’itinerari per un corriol que ens porta fins el cim de la Morella (594 m), cim culminant del massís i coronat per un gran vèrtex i una creu de ferro. Seguim gaudint d’extenses panoràmiques i les vistes sobre Mallorca.
Dalt del cim fem una petita ganyipada i les fotos de rigor. Mentre, arriben els companys de la secció de BTT.
Prosseguim el nostre itinerari baixant al Campgràs, una zona generalment plana, farcida d’avencs, dolines, prats i les runes de l’antic corral, però malauradament amb l’omnipresència de les grans antenes situades al cim d’El Rascler. El nostre sender travessa una zona plena d’avencs passant a frec de tres d’ells. Els darrers metres del nostre itinerari els fem per la carretera fins a la casa de La Pleta (350 m), construcció modernista que fou segons diuen, pavelló de caça del comte Güell (conills?), després corrals i actualment ja restaurada, centre d’informació del Parc.
En aquest espai ens retrobem amb la resta de grups i els autocars que ens baixaran al nucli de Garraf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada